Jelenlegi hely
Bosztányos pitán (sütőtökös kukoricalepény)
Fiser Anna
A receptet a Torontálvásárhelyen 2016. október 22-én megrendezett ,,Kukorica, a rónák gyöngye,, elnevezésű kiállításon a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa, Gál Veronika gyűjtötte. Adatközlő: Fiser Anna, a sándoregyházi Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület kézimunkacsoportjának vezetője
Bosztányos pitán (sütőtökös kukoricalepény)
Jellegzetes bukovinai sütemény. Reggelire, vacsorára kitűnő. Fogyasztható lekvárral és tejjel.
Hozzávalók:
- 80 dkg kukoricadara
- ½ liter víz
- 3 dl olaj
- 4 kanál búzaliszt
- 1 sütőpor
- 50-60 dkg reszelt bosztány (sütőtök)
Elkészítés ideje:
1,5 óraElkészítés menete:
A kukoricadarát leforrázzuk a fél liter forró vízzel, összekeverjük és megvárjuk, hogy kihűljön, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat. Lassan belekeverjük a reszelt sütőtököt. A tepsit jól megkenjük olajjal, beleöntjük a masszát és kb. 1 óra alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva és sült tökkel díszítve tálaljuk.