Jelenlegi hely

Málé torta

Fiser Anna
A receptet a Torontálvásárhelyen 2016. október 22-én megrendezett ,,Kukorica, a rónák gyöngye,, elnevezésű kiállításon a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa, Gál Veronika gyűjtötte. Adatközlő: Fiser Anna, a sándoregyházi Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület kézimunkacsoportjának vezetője
Málé torta
Rendkívül könnyen elkészíthető, olcsó édesség, amelyet Anna a nagyanyjától tanult. Régen gyakran került az asztalra, napjainkban ritkán készítik. Az egyszerűsége ellenére különösen finom.
Hozzávalók: 
  • 1 kg máléliszt (kukoricaliszt)
  • 1 ½ liter víz
  • 1 kg kenyér
Elkészítés ideje: 
50 perc
Elkészítés menete: 

A málélisztet megfőzzük enyhén sós vízben. A darabokra tört kenyeret kevés olajon megpirítjuk, ha kihűlt apróra törjük. A málé felét tortatartóba tesszük, vastag rétegben megszórjuk a kenyérmorzsával és ízlés szerint cukorral. Ráhelyezzük a málé másik felét, tetejét ismét megszórjuk kenyérmorzsával, cukkoral és darabos dióval díszítjük.