Jelenlegi hely

Sütőtökös pitán (édes kukoricalepény)

Korsós Olga
A receptet a Torontálvásárhelyen 2016. október 22-én megrendezett ,,Kukorica, a rónák gyöngye,, elnevezésű kiállításon a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa, Gál Veronika gyűjtötte.Adatközlő: Korsós Olga, 11 éve aktív részt vállal a székelykevei faluturizmusban
Sütőtökös pitán (édes kukoricalepény)
Könnyen elkészíthető, finom és egészséges sütemény.
Hozzávalók: 
  • 4 tojás
  • 1 pohár cukor
  • ½ pohár olaj
  • 2 pohár búzaliszt
  • 1 pohár kukoricaliszt
  • 1 sütőpor
  • 30 dkg reszelt sütőtök
Elkészítés ideje: 
40 perc
Elkészítés menete: 

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét a cukorral felverjük. A kemény habba  belekeverjük a tojássárgákat. A búzalisztet összekeverjük a sütőporral. Belekeverjük a sütőporos búzalisztet és a kukoricalisztet, majd hozzáadjuk az olajat. Végül lassan belekeverjük a reszelt sütőtököt. Sütőpapírral bélelt tepsiben  megsütjük a pitánt. Addig sütjük, amíg a teteje szép, aranybarna nem lesz (kb. 30 perc).