Jelenlegi hely
Sütőtökös pitán (édes kukoricalepény)
Korsós Olga
A receptet a Torontálvásárhelyen 2016. október 22-én megrendezett ,,Kukorica, a rónák gyöngye,, elnevezésű kiállításon a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa, Gál Veronika gyűjtötte.Adatközlő: Korsós Olga, 11 éve aktív részt vállal a székelykevei faluturizmusban
Sütőtökös pitán (édes kukoricalepény)
Könnyen elkészíthető, finom és egészséges sütemény.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 pohár cukor
- ½ pohár olaj
- 2 pohár búzaliszt
- 1 pohár kukoricaliszt
- 1 sütőpor
- 30 dkg reszelt sütőtök
Elkészítés ideje:
40 percElkészítés menete:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét a cukorral felverjük. A kemény habba belekeverjük a tojássárgákat. A búzalisztet összekeverjük a sütőporral. Belekeverjük a sütőporos búzalisztet és a kukoricalisztet, majd hozzáadjuk az olajat. Végül lassan belekeverjük a reszelt sütőtököt. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a pitánt. Addig sütjük, amíg a teteje szép, aranybarna nem lesz (kb. 30 perc).