Jelenlegi hely

Amerikai Húsospalacsinta

Kusper Katalin
Amerikai Húsospalacsinta
Kb. 15 percig sütöm a kb 280 fokon az Amerikai sütő fok szerint, ez közepes melegségnek számít. Letakarom fóliával a tepsit hogy ne száradjanak ki a palacsinták. Salátával, paradicsommal, uborkával tálalom pici dressinggel és egy pici szezám olajjal leöntöm. Jó étvágyat!
Hozzávalók: 

4 szemelyre

8 darab palacsinta
tojás

liszt
tej
szódavíz

Töltelék 
1/2 kg darált pulyka hús 
2 hagyma
só 
bors
pirospaprika
majoranna
 2 paradicsom
2 zöldpaprika 
1 kis pohár tejföl  
1/2 pohár olaj
reszelt sajt, az olasz a legjobb 

Elkészítés ideje: 
1,5 óra
Elkészítés menete: 

Palacsintatésztát készítünk cukor nélkül. A vöröshagymát megdinszteljük, utána sót, borsot és paprikát, majorannát teszünk bele. Én nagyon szeretem a csípős ízeket, ezért 2 zöldpaprikát és paradicsomot is belefőzők, és csípőspaprikával ízesítem, Cajun peppert vagy pár szem cruised peppert teszek a sarálthúsba, és addig főzöm, míg el nem fő a leve. Utána a palacsintákat megkenem tejföllel, 2 evőkanál daráthúst teszek bele, és feltekerem, úgy, hogy először a két végét behajtom, hogy a leve ne folyjon ki, és úgy tekerem fel. Egymás mellé fektetem őket egy tűzálló tepsiben, a tetejüket megkenem tejföllel, meghintem apróra vágott fokhagymával, és végül a reszelt sajttal.