Jelenlegi hely
Bánáti Karaj
Emedi Kinga
Bánáti Karaj
Egy finomság apukámtól, néhai Kanalas Istvántól. Mivel bánáti születésű volt, ez az étel szülőföldjét varázsolta asztalunkra.

Hozzávalók:
4 db karaj kb.60 dkg
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kg káposzta
Zölségzöld
Só, bors
8 db vékony szalonna
2 dl bor
Elkészítés ideje:
1 óraElkészítés menete:
A karojokat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalukat megsütjük. Félretesszük. A megmaradt kevés olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, zöldségzöldjét és a zúzott fokhagymát. Fűszerezzük. Leveleire szedett káposztát megfőzzük és lecsurgatjuk. Teflon aljára rakunk egy sor káposztát, majd rárakjuk a hagymás zöldségleveles masszának a felét és a karajokat, majd befedjük a káposztalevelekkel. Megöntjük borral és letakarva sütőben megsütjük. A sült szalonnával díszítjük.