Jelenlegi hely

Hortobágyi húsos palacsinta

Jakumetovic Rozália
A receptet Bódi Viktória PSP-ösztöndíjas gyűjtötte, közlője Jakumetovic Rozália, a Vukovári Magyarok Egyesületének elnöke.
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók: 

palacsinta
csirkemell
vöröshagyma
sárgarépa
paprika

bors
pirospaprika
petrezselyemlevél
tejföl

 

Elkészítés ideje: 
1,5 óra
Elkészítés menete: 

Palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk. Egy fazékban megfőzzük az apróra vágott csirkemellet, a felszeletelt vöröshagymát, sárgarépát, paprikát, sóval, petrezselyemlevéllel és pirospaprikával ízesítjük. Amikor puhára főttek, akkor leszűrjük és botmixerrel összepépesítjük, tovább ízesítjük őrölt borssal, sóval, paprikával. A főzőléből kanalazzunk hozzá annyi levet, hogy sűrűn csepegős állagot kapjunk. A kész palacsintákat megtöltjük a húspéppel, és boríték formára hajtjuk. Egy kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk őket, és bőségesen meglocsoljuk a kevés húslevél elkevert tejföllel. Forróra előmelegített sütőbe tesszük, keveset, 5-10 percet sütjük, csak addig amíg elkezd a tejfölös öntet fortyogni. Darabonként tányérra szedjük és salátával, savanyúsággal fogyasztjuk.