Jelenlegi hely
Lecsó (vukovári)
kolbász
szalonna
vöröshagyma
paprika
paradicsom
só
rizs
A katonákra vágott szalonnát a kolbásszal zsírjára sütjük, majd kimerjük a lábosból, hogy csak a zsír maradjon benne. A szeletekre vágott vöröshagymát ebben a zsírban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott színes héjjú paprikát és a hámozott paradicsomot. Kicsit sózzuk. Összeforraljuk, amikor levet enged, akkor tesszük vissza a szalonna- és kolbászpörcöket, majd lassú tűzön sütjük pár percig. Közben a megmosott rizst egy külön lábosban kétszeres mennyiségű vízzel puhára pároljuk. Végül a már majdnem kész lecsóhoz kanalazzuk a főtt rizst, annyit amennyi besűríti azt. Összeforraljuk és kész a lecsó.