Jelenlegi hely
Vukovári lángos - langosice
1 kg liszt
1 dl tej
1 élesztő
2 dl joghurt
1 tojás
cukor
só
A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztőt és egy kanál cukrot elkeverünk benne, és hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tojást, joghurtot, felfuttatott élesztőt, sót. Jól kidolgozzuk, dagasztjuk, hogy a kalácsnál puhább tésztát kapjunk. Majd fedeles dobozba tesszük, és 2-3 órát hideg helyen állni hagyjuk, de akár másnap is használhatjuk tovább. A dobozból kivéve deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és kb. 12 centis pogácsákat szaggatunk belőle. Olajjal kikent tálcára sorakoztatjuk őket, és a tetjüket is megkenjük olajjal, majd meleg helyen 10-15 percig kelni hagyjuk. Széles, lapos tálban forró zsírba vagy olajba engedjük a tésztékat úgy, hogy a szélétől kezdve befelé szétnyújtjuk őket. Rögtön hólyagot képez, erre merőkanállal folyamatosan kanalazzuk a forró olajat. Egyik felét 2-3 percig sütjük, amíkor barnulni kezd rögtön megfordítjuk, a másik oldalát is 1-2 percig sütjük. Az így készített lángos kívülről ropogós, belülről puha lesz.
Megszórjuk sóval, törött paprikával, vagy vékonyan megkenjük kajszi-, szilvalekvárral.