Jelenlegi hely

Gulyásleves Chesterből

Szabó Ágnes, KCSP ösztöndíjas
A receptet mentorommal, Kádárné Szász Hildával és férjével, Kádár Jánossal készítettem el. Nagyon finom lett!
Gulyásleves Chesterből
Chesterben (Egyesült Királyság) minden magyar rendezvényen a külföldiek első kérdése, hogy lesz-e gulyásleves. Legutoljára Tanodánk befogadó intézményének nyílt napján (The Unity Centre, Chester) kóstolhatta meg a nemzetközi közönség közkívánatra a gulyásunkat, azaz, ahogy ők mondják: gulas.
Hozzávalók: 

(50 fő részére)

3-3 kg marha- és sertéshús
5 evőkanál disznózsír
3 kg nagy vöröshagyma
2 kg burgonya
2 kg sárgarépa
2 csomag zellerszár
2 púpos evőkanál édes-nemes pirospaprika
ízlés szerint vegeta, só, bors, őrölt kömény, gulyáskrém
1 üveg vörösbor (pl. kékfrankos)

Elkészítés ideje: 
120 perc
Elkészítés menete: 

A húsokat megmossuk és megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra, és a felforrósított zsiradékon, lassú tűzön megfonnyasztjuk – mi bográcsban készítettük, így a lassú tűzre nagyon oda kellett figyelni. Hozzáadjuk a húsokat, fűszerezzük, és kevergetve pároljuk addig, míg ki nem fehérednek, majd a piros paprikával összekeverjük – vigyázzunk, hogy ne égjen le! Ezután felöntjük vízzel és borral. Pároljuk majdnem puhára a húst! Mikor már majdnem kész, adjuk a leveshez a megtisztított, apróra kockázott krumplit, a sárgarépát és zellert. Főzzük addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, s közben sűrűn kóstolgassuk a legkiválóbb összhatás elérése érdekében.Tálaláskor ízlés szerint adhatunk hozzá erős paprikát, tejfölt, kenyeret.