Jelenlegi hely
Újházy tyúkhúsleves
- 1,20 kg tyúk
- 20 dkg vegyes zöldség
- 4 dkg zeller
- fél csomó petrezselyemzöld
- vöröshagyma
- só
- bors
- gomba
- finommetélt
A megtisztított, jól megmosott tyúkot hideg vízbe tesszük főni. Amikor felforr, a habját leszedjük, majd megsózzuk és belerakjuk a zöldséget. Fűszerezzük sóval, borssal, egész fej hagymával. Lassan, egyenletesen főzzük. A gombaszeleteket és a zöldborsót hozzáadjuk a vegyes zöldséghez, amit a kész levesből kiszedtünk, majd a finommetéltre vágunk, és tálalásig egy külön levesestálban tároljuk. Amikor a tyúk megpuhult, vegyük ki a levesből, s ha már leülepedett, szűrjük át finomszűrön. Tálalás: a levesestálba beletesszük a feldarabolt tyúkot, a finommetéltet, a leveszöldséget és az egészet felöntjük forró levessel. A tetejére finomra vágott petrezselyemzöldet szórunk. Jó étvágyat!