Jelenlegi hely
Fokhagyma-leves
- ½ kg csontos hús (csirke csontos része, vagy csontos sertéshús)
- egy fej fokhagyma
- hús alaplé (vagy 2 húsleveskocka)
- só
- bors
- 1 evőkanál liszt
- 1 tojássárgája
- fél pohár tejföl
- ecet
A húst kevés olajon lepirítom, hozzáadom a gerezdjeire szedett, megtisztított, áttört fokhagymát, és vigyázok, hogy ez utóbbi oda ne kapjon. Hogy kis színe legyen a levesnek, leveszem a fazekat a tűzről, és a hús-fokhagyma egyvelegre rászórok egy kis pirospaprikát. Ahogy teszem vissza a tűzhelyre, már öntöm is hozzá az alaplevet, hogy meg ne égjen a paprika. (Ha nincs alaplé, egy-két húsleveskocka is megteszi!) Miután felforrt, leszedem a habot, és puhára főzöm a húst. Lisztből, tojássárgájából és tejfölből habarást készítek, és óvatosan besűrítem a levest. A nagybátyán ecet nélkül nem ette volna meg, pedig anélkül is jó.