Jelenlegi hely
Töltött káposzta
- saját készítésű savanyított káposzta (ami 7-10 nap alatt készül el, úgy, hogy egy üvegbe besózott gyalult káposztát teszünk nagyon szorosan és állni hagyjuk)
- 5:1 arányban darált hús és rizs
- néhány darab füstölt oldalas
- fejes káposzta
- vöröshagyma
- só, bors, pirospaprika
- a rántáshoz egy kicsi liszt
- kicsi olaj
A kockára vágott vöröshagymát egy kis olajon üvegesre pirítjuk, teszünk bele egy kis pirospaprikát, majd felöntjük egy kis vízzel, hogy a paprika oda ne égjen. Beletesszük a darált húst, egy kicsit pároljuk, majd beletesszük a rizset. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Közben a káposztafejeket a torzsájuknál kivágjuk és forró vízbe dobjuk őket, hogy a levelek szépen leváljanak a fejről. A káposztalevelekbe egyenként tölteléket teszünk és résmenetesen becsavarjuk őket.
Egy nagy fazék aljára rakunk egy réteget a savanyú káposztából, teszünk rá pár darab oldalast, majd a töltelékekből egy sort. Ezt addig folyatjuk, amíg meg nem telik a fazék. Egy kis vízzel felöntjük a fazékban lévő ételt, majd főzni kezdjük.
A végén egy kis lisztből, paprikából, sóból és borsból rántást készítünk (megpirítjuk a lisztet és felöntjük vízzel), amit a káposztára teszünk.