Jelenlegi hely

Értékeink

Elsődleges fülek

 • Csodaszarvas program

  A világ számos országában élnek magyarok. Sokan közülük az anyaországtól távol, mégis szívben és lélekben közel. A Petőfi és a Kőrösi Program elkötelezett a szórványban és a diaszpórában élő magyarság támogatásában, magyar indentitásuk megőrzésében, megerősítésében.

  A magyar hagyományok, a sokszínű magyar kultúra és nyelv megőrzése, ápolása elengedhetetlen a magyarság fennmaradásának érdekében, ezért a Csodaszarvas Program keretében „Tedd hozzá!” mottóval hagyományőrző programot hirdetünk.

  Meggyőződésünk, hogy éljenek magyarok bár Stockholmban, Perth-ben vagy Aknaszlatinán, mindenütt magyar értékek veszik körül őket. Helyi szokásaik, egy emléktábla, a rendezvények helyszínéül szolgáló Magyar Ház, vagy egy régi templom, hogy csak néhány példát említsünk. Helyi érték lehet épített vagy természetes környezet, jellegzetes viselet, helyi étel, hímzésminta, a helység szülöttjének egykori háza, szobor, vers stb. Bármi, ami a magyar identitással, a magyarsággal összefügg, és adott településre, régióra, a magyarokra jellemző. A Csodaszarvas Program szeretne ebből minél többet megmutatni, hogy bárki láthassa gazdag és élő a magyar kultúra.

  Ezért arra kérjük a határainkon túl élő magyar közösségeket; gyerekeket és felnőtteket egyaránt, hogy mutassák be, mit tartanak helyi értéknek. Az „érték” beküldésének formája, eszköze lehet képi ábrázolás: rajz, fotó, videó, vagy akár szöveges bemutatás, esszé.

  A beküldött értékeket itt, a program honlapján összegyűjtjük és közkinccsé tesszük.