Jelenlegi hely
Csöröge fánk
A fánkhoz :250gr. liszt, 150gr. sajt krém vagy tejföl, 50 gr. porcukor, 50 gr vaj, 3 tojássárgája, 1 csipet só.
A sütéshez:oliva olaj.
A díszítéshez:150 porcukor.
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót és dagasztjuk a tésztát
Ezután csomagoljuk fóliába és fél órára tegyük a hűtőbe.
A tésztát vékony liszten 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négy szögekre vágjuk, és közepén is kivágjuk
Most a négyzeteket formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Ha mindegyiket megformáztuk akkor tegyük a forró olajba. Nagyon fontos hogy az olaj forró legyen, hogy ne süssük sokáig a fánkokat mert kiszáradnak, Szép aranybarnára kell csak sütni.
Mikor kész van jól leporcukrozzuk az összes fánkot.