Jelenlegi hely
Reform torta
Lapok
10 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
30 dkg darált, pergelt mogyoró
Krém
10 db tojássárgája
20 dkg porcukor
4 kanál kakó
2 tasak vanillincukor
25 dkg vaj
Lapok
10 tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá keverünk. Lassan hozzáadunk 25 dkg porcukrot és 30 dkg darált, pergelt mogyorót (dió és mandula is megteszi). Két tepsibe szétosztva, előmelegített sütőben sütjük kb 320 fokon, vajazott valamint lisztezett zsírpapiron.
Krém
10 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral, 4 kanál kakaóval és 2 csomag vanillincukorral összekeverejük. Zománcos lábosban főzzük addig, ameddig rántásszerű nem lesz. Levesszük a tűzhelyről, majd kihülésig kavarjuk. Kihülés után 25 dkg vajjal kikavarjuk (egy kis étcsokoládét is adhatunk hozzá a kihülés folyamatában).
A lapokat kettőbe vágjuk, tehát 4 sort töltünk meg, majd a megmaradt krémmel beborítjuk a tésztát.