Jelenlegi hely
Padlizsánkrém
- 1 nagy padlizsán
- 1 guriga natur sajtkrém (cca. 7 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kevés tökmagolaj
- só
- bors
A padlizsánt mossuk meg, egy villával szurkáljuk körbe, és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre! Persze, akinek van kemencéje az tegye oda! Kb. 180 fokos sütőben süssük 50-60 percig. Miután kivettük, egy fa kés (vagy fakanál) segítségével kaparjuk ki a húsát egy üvegtálba. Adjunk hozzá egy gerezd összezúzott fokhagymát (a fokhagymarajongók tegyenek bátran többet, de én a mértékletesség híve vagyok), a sajtkrémet (ízlés szerint lehet többet vagy kevesebbet), sózzuk, borsozzuk. Édesanyám soha nem tett tökmagolajat a padlizsánkrémhez, én viszont szeretem, mert szép színt és kellemes füstöt ízt ad a keveréknek.