Jelenlegi hely
Bácskai rizses hús
- 60 dkg sertésapróhús
- 8 dkg zsír
- 1 dkg pirospaprika
- só, fokhagyma, köménymag
- 8 dkg vöröshagyma
- 24 dkg rizs
- lecsó (30 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 5 dkg vöröshagyma, zsír)
A pörköltet félkövér sertéshúsból készítjük. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és egy kis vízzel felengedjük. A hússal együtt kevés fokhagymát, köménymagot is teszünk bele. Fedővel letakarva pároljuk, úgy, hogy a hús inkább a saját zsírjában pörkölődjék. Valahányszor a zsírjára pirul, egy kis forró vizet öntünk alá. Amikor a hús már félig puha, a megmosott, pirított rizst hozzákeverjük és beletesszük a lecsót. Jól elkeverjük, majd felengedjük kétszer annyi csontlével, mint amennyi a felhasznált rizs. Megsózzuk, jól megkeverjük és mérsékelt tűzön fedő alatt puhára pároljuk. Jó étvágyat!