Jelenlegi hely
Majorannás marhahús
Emedi Kinga
Majorannás marhahús
Ez az ételt megboldogult édesapám, Kanalas István, receptje alapján készül. A recept megtalálható abban a szakácskönyvben, amit apu halála előtt 2 hónappal adott ki. Ez az egyik kedvenc ételem. Finom, könnyű elkészíteni és aránylag idő- és pénztárca-barát recept.
Hozzávalók:
60 dkg marhahús
1 fej vöröshagyma
Só, bors, zöldpaprika
Majoranna, zsír
Elkészítés ideje:
1,5Elkészítés menete:
A húst apró kockára daraboljuk. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát, a húst és dinszteljük egy ideig. Utána megsózzuk, borsozzuk és hozzátesszük az evőkanál majorannát és készre főzzük vigyázva, hogy víz ne maradjon rajta. Pirospaprika nem kell bele. Rizzsel tálaljuk.