Jelenlegi hely
Paprikás csirke
- 1,40 kg csirke
- 8 dkg zsír
- 8 dkg vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- só, paprika, liszt
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Az apróra vágott hagymát zsírban világos zsemleszínűre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük benne, egy kis vízzel felengedjük, majd zsírjára pirítjuk. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét, megsózzuk, és fedő nélkül addig pároljuk, míg a leve elfő. Kevés vizet öntünk rá, lefedjük, és lassan továbbpároljuk, ügyelve arra, hogy a csirke ne főjön, hanem a zsírjában párolódjon. Amikor már majdnem megpuhult, tejfölből és lisztből habarást készítünk, beleöntjük, közben állandóan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Fedő alatt mérsékelt tűzön egészen megpároljuk. Tálalás: galuskával, tetején egy kis tejföllel. Jó étvágyat hozzá!