Jelenlegi hely
Csúsztatott palacsinta
- 6 tojás
- 6 dkg vaj
- 18 dkg liszt
- 3/4 l tej
- 1 csomag vanília
- 6 evőkanál cukor
- csipetnyi só.
- a palacsinták közé vaníliás porcukor
A 6 tojás sárgáját, a 6 evőkanál cukorral és 6dkg vajjal simára keverjük, majd lassú keverés mellett hozzáadjuk a tejet és a lisztet felváltva és a sót is. A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és vigyázva belekeverjük az előzően elkészített masszába. Ezután nekilátunk a palacsintasütéshez, szépen türelmesen. Minden palacsinta sütése előtt pár csepp olajat öntünk a palacsintasütőbe, kicsit felmelegítjük, s úgy öntjük bele a masszát, egy merengető kanállal. Nagyon lassú tűzön kb. 5 percig sütjük. Mikor szépen megsül egyik oldala, nem fordítjuk meg, hanem óvatosan kicsúsztatjuk egy kerek tésztás tálra és vaníliás porcukorral megszórjuk a felső habos felét, eközben sütjük a következő palacsintát. Így tesszük egymásra, amíg el nem fogy a massza. A legutolsó palacsintát a sült felével borítjuk a többire.