Jelenlegi hely
Lecsó Chiléből
5-6 db érett paradicsom
12 db paraszt paprika
5 db zöld kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
4 főtt burgonya (külön megfőzve)
¼ kg krinolin
½ hagyma kockázva
só, bors ízlés szerint
opcionális: 1 tasak paradicsomszósz (ha a paradicsom nem elég érett)
1 kiskanál merkén (mapuche indián füstölt, őrőlt paprika)
Meghámozzuk és kockára vágjuk a paradicsomokat. Hosszú csíkokra szeljük a kaliforniai zöldpaprikákat. Egy nagy lábasban megpirítjuk a hagymát a füszerekkel (itt adom hozzá a merként, mivel a férjem chilei volt, és nagyon szerette), majd hozzáadjuk a paradicsomot (és a paradicsomszószt, ha szeretnénk). Addig főzzük amíg a paradicsom szét nem esik és szósz jellegűvé nem válik. Ezt követően hozzákeverjük a paraszt paprikát, és lassú tűzön főzzük körülbelül 10 percig. Utána hozzáadjuk a szószhoz a kaliforniai paprikákat és további 15 percig főzzük lassú tűzön. Hagyhatunk egy adagot lefagyasztva, melyet később, más ételekhez adva fogyaszthatunk (például: húsok, rizs stb.). Utolsó lépésként tegyük a krinolint és a főtt krumplikat is a lábasba, és még 5 percig főzzük.
Forrón tálaljuk!
Jó étvágyat!