Jelenlegi hely
Rétes (Strudel) sváb-brazil módra
A tésztához:
700 g búzaliszt
3 tojás
250 g vaj (1/4 tabela)
fél pohár (1 dl kb.) langyos víz
A túrós töltelékhez:
0,5 kg túró vagy ricota
2 tojás sárgája
100 g tejszín (creme de leite)
1 evőkanál vaj
1 csipet só
2 evőkanál kukoricakeményítő (nem kötelező)
1 evőkanál cukor
fahéj, vanília ízlés szerint
A lisztet a többi hozzávalóval lágy, de nyújtható tésztává gyúrjuk, majd kissé pihenni hagyjuk (kb. 20 perc). Az asztalra nedves, tiszta konyharuhát terítünk, megszórjuk kissé liszttel, ezen kezdjük nyújtani a tésztát, körkörös mozdulatokkal. Addig nyújtjuk, míg eléggé vékony nem lesz, de nem szabad kilyukadnia. Ezt követően a közepéről kifelé haladva belekenjük a tölteléket, majd feltekerjük a konyharuha segítségével, és kisméretű tepsibe helyezzük. (Nem baj, ha a töltelék kissé kifolyik.) Közepes lángon aranybarnára sütjük.