Jelenlegi hely

RIGÓ JANCSI

SZENEK GUTAY IRÉN
SZENEK GUTAY IRÉN vagyok, 58 éves, Uruguayban élek, Montevideoban. Fodrásznő vagyok de szeretek sokat sütni és főzni. A nagyszüleim Magyarországon születtek. Az apám apja cukrász volt, tőle örököltem a konyha szeretetét.
RIGÓ JANCSI
Hozzávalók: 

HOZZÁVALÓK (24 szelethez):

Piskótához: 10 db tojásfehérje, 10 ek. cukor
10 db tojásárgája, 5 ek. liszt, 5 ek. kakaópor.

Csokoládés tejszínkrémhez:

1 l és fél csomag hideg habtejszín
450 gr. porcukor, 10 ek. kakaópor
Csokoládé bevonathoz: 200gr étcsokoládé
3/4 csésze forró tejszín
Nedvesítéshez: őszibarack szirup 100ml, vermut 100ml

 

Elkészítés ideje: 
150 perc
Elkészítés menete: 

Egy sütőpapírt 28×35 cm nagyra vágunk és tepsibe teszünk. A tojásfehérjét elkezdjük habositani a csipet sóval, majd habositás közben hozzáadjuk a cukrot, majd mikor jó kemény óvatosan beletesszük a tojássárgáját és összekeverjük.  Utoljára kell tenni óvatosan a lisztet és a kakaóport, és simára keverjük a piskótát. A sütőpapírra szedjük a masszát, nagyon fontos hogy a masszát egenletessen kenjük el. Az előmelegített 180 fokos sütőben, körülbelül 30 percig kell sütni. Ha kivettük, 10 percet hagyjuk hűlni,majd egy vékonyan lisztezett sütőpapírra ráboritjuk hogy ne száradjon ki. Ezután kell kihúzni a papírt alóla. A turmixgépbe betesszük a hideg tejszínt, a porcukrot és a kakaóport, nagyon kemény kell legyen a tejszínhab. Keverjük össze az őszibarack szirupot és a vermutot egy tálba és vágjuk a piskotát két részre. Az egyik részére locsoljuk a szirup-vermut keverék felét, utána a tejszínhabot és egyenletesen kenjük el. Locsoljuk le a másik fél piskotát is. Melegítsük a tejszint amíg forró lesz és tegyünk bele kicsi csokoládé darabokat, majd mikor jó a csoki és folyékony, tegyük a piskóta tetejére, és óvatosan kenjük szét. Ezután a hütöbe kell tenni kihűlni körülbelül 5 órára és mikor jó hideg szeleteljük.