Jelenlegi hely

Csöröge fánk

SZENEK GUTAY IRÉN
SZENEK GUTAY IRÉN vagyok, 58 éves, Uruguayban élek, Montevideoban. Fodrásznő vagyok de szeretek sokat sütni és főzni. A nagyszüleim Magyarországon születtek. Az apám apja cukrász volt, tőle örököltem a konyha szeretetét.
Csöröge fánk
Hozzávalók: 

A fánkhoz :250gr. liszt, 150gr. sajt krém vagy tejföl, 50 gr. porcukor, 50 gr vaj, 3 tojássárgája, 1 csipet só.

A sütéshez:oliva olaj.

A díszítéshez:150 porcukor.

Elkészítés ideje: 
55 perc
Elkészítés menete: 

Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót és dagasztjuk a tésztát
Ezután csomagoljuk fóliába és fél órára tegyük a hűtőbe.
A tésztát vékony liszten 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négy szögekre vágjuk, és közepén is kivágjuk
Most a négyzeteket  formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Ha mindegyiket megformáztuk akkor tegyük a forró olajba. Nagyon fontos hogy az olaj forró legyen, hogy ne süssük sokáig a fánkokat mert kiszáradnak, Szép aranybarnára kell csak sütni.
Mikor kész van jól leporcukrozzuk az összes fánkot.